Skip to content

Training Conflicthantering voor leidinggevenden

Tijdens de training Conflicthantering voor leidinggevenden leer je conflicten op het werk te voorkomen. Een gespannen sfeer kan namelijk invloed hebben op een medewerker of zelfs op je hele team. De training bestaat uit een telefonische intake, twee bijeenkomsten en een individuele coachsessie.

Eén op de drie werkenden ervaart weleens een conflict met de leidinggevende of met collega’s. Volgens ArboNed leidt 2,7% van de conflicten tot verzuim. Gemiddeld kost een arbeidsconflict zo’n 30.000 euro. Alle reden om conflicten te voorkomen of in ieder geval vroegtijdig in de kiem te smoren.

In het kort

Te verwachten resultaat
Na deze training:

Na de training beschik je over concrete handvatten waarmee je conflicten kunt voorkomen. Je optreden wordt daadkrachtiger, waardoor je meer vertrouwen uitstraalt. Dit komt direct ten goede aan je team.

Is deze training iets voor mij?

Wil je leren hoe je conflicten op het werk kunt voorkomen? Dan is deze training iets voor jou. Je krijgt in korte tijd praktische handvatten. Geen dagenlange trainingen, maar een intensieve periode, waarin grote nadruk ligt op ervaren en oefenen in de praktijk. Wat je leert werkt preventief. Je kunt dus veel verzuimkosten besparen.

Trainer en mediator Martijn Hoogstraten:
“In mijn praktijk zie ik natuurlijk alleen maar conflicten en bij slechts 1 op de 20 is er GEEN sprake van verzuim.”3

Inhoud van de training

 • Telefonische intake: voorafgaand aan de training inventariseert de trainer je (leer)doelen en je ervaringen met conflicthantering.
 • Dagdeel 1:
  – Kenmerken van conflicten
  – Communicatie en actief luisteren
  – Persoonlijke stijl van conflicthantering
  – Praktijkvoorbeelden
 • Coachgesprek: tussen het eerste en het tweede dagdeel heb je een individueel coachgesprek met de trainer. Hierin bespreken jullie (lastige) situaties uit de praktijk, aan de hand van het geleerde in dagdeel 1.
 • Dagdeel 2:
  – Onderhandelen als oplossing
  – Omgaan met emoties
  – Doorbreken van impasses
  – Praktijkvoorbeelden

Kom in contact met onze specialisten

Ontdek hoe MindSign jouw organisatie kan ondersteunen om mentale gezondheid op de kaart te zetten. Neem vandaag nog contact met ons op over de strategische oplossingen die we kunnen bieden. Samen creeëren we een gezondere en productievere werkomgeving.