Skip to content

Mental Health Check-up

Voorkomen is beter dan genezen. Dat is zeker waar als het gaat om de mentale gezondheid van je werknemers. Daarom hebben we een laagdrempelige en effectieve manier ontwikkeld om inzicht te krijgen in de mentale gezondheid van je werknemers: de Mental Health Check-Up.

Wat is de Mental Health Check-up?

Onze Mental Health Check-up is gebaseerd op het wetenschappelijke ‘Job Demands-Resources model’. Dit model stelt dat het succes van een organisatie wordt bepaald door het welzijn van haar medewerkers.

De Mental Health Check-up begint met het invullen van online vragenlijsten. Daarna heeft elke medewerker een persoonlijk gesprek met een van onze psychologen. We bespreken energiebronnen, stressbronnen en hoe je medewerker omgaat met uitdagende omstandigheden. Zo krijgen we samen meer inzicht in en regie over het inzetten van de juiste coping strategie, oftewel de manier waarop iemand met problemen en stress omgaat. We staan ook stil bij wat er goed gaat en welke kwaliteiten je medewerker inzet.

Iedere medewerker krijgt na afloop een terugkoppeling met concrete handvatten om de mentale gezondheid op peil te houden en te verbeteren.

Voordelen voor jou en je medewerkers
Iedereen maakt in zijn leven momenten mee waarop het even minder lekker gaat, of dat nu komt door omstandigheden op het werk of thuis. Ook als een medewerker niet per se mentale stress ervaart, is het waardevol om te onderzoeken welke persoonlijke hulpbronnen je kunt aanspreken om dit ook zo te houden.


Zoals je naar de tandarts gaat om je mond gezond te houden, is het ook zinvol om regelmatig je mentale gezondheid onder de loep te nemen. Zo verklein je het risico op verzuim. Daarnaast wordt het werkplezier en de ervaren regie vergroot, waardoor de betrokkenheid van medewerkers toeneemt en ook het risico op verloop kleiner wordt.

Ook voor organisaties
Niet alleen voor de individuele werknemer is de Mental Health Check-up waardevol. Wanneer 60% van de werknemers van jouw organisatie deelnemen, krijg je ook advies op organisatieniveau. We krijgen op basis van een groot percentage deelnemers namelijk zicht op de pijnpunten en sterke factoren binnen de organisatie. Het organisatieadvies is dan ook van grote waarde om concrete verbeterslagen toe te passen of om de factoren die juist gewaardeerd worden, te versterken.

Kom in contact met onze specialisten

Ontdek hoe MindSign jouw organisatie kan ondersteunen om mentale gezondheid op de kaart te zetten. Neem vandaag nog contact met ons op over de strategische oplossingen die we kunnen bieden. Samen creeëren we een gezondere en productievere werkomgeving.