Skip to content

Wat is het MindSign Hersteltraject?

Ben je door je werkgever aangemeld voor een MindSign Hersteltraject? Dan kun je hier lezen
wat dit inhoudt.
Wat fijn dat je hulp aangeboden krijgt. Het MindSign Hersteltraject is bedoeld voor medewerkers die mentale problemen hebben. We stemmen onze aanpak helemaal af op jouw situatie en de psychische klachten waar je mee te maken hebt. Jouw gezondheid staat bij ons voorop!

 

Wat kan ik verwachten?
Allereerst is het goed om te weten dat we het belangrijk vinden dat jij ook jouw gezondheid op de eerste plek zet en actief werkt aan herstel. Waar dat nodig is, werken we eerst aan op krachten komen om vervolgens stap voor stap vooruit te gaan. We pakken de kern van het probleem aan omdat we weten dat dit het herstel duurzaam maakt. We maken hierbij gebruik van Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Oplossingsgerichte therapie en ACT. Mede hierdoor mag je erop vertrouwen dat je na enkele sessies alweer een stuk lekkerder in je vel zit en ook echt de energie hebt om gepaste acties te ondernemen.

Het Hersteltraject is opgebouwd uit een zorgvuldige analyse en een behandeling die bestaat uit fysieke sessies op onze locatie in combinatie met telefonische ondersteuning. Gedurende vier tot zes maanden zijn wij er voor jou.

Het is onze ervaring dat deelnemers heel blij zijn met de concrete handvatten die we aanbieden in ons werkboek ‘Gereedschap voor een goede mentale conditie’. Hoe je het boek gebruikt, is aan jou. Je leest wat jou aanspreekt, er is geen vaste volgorde. Het boek biedt inzicht, praktische tips, uitleg en opdrachten. Het bevat alle informatie om mentaal in een goede conditie te komen en te blijven.

Aan het einde van het traject doen we nogmaals de MindSign Health Check om samen te kunnen bekijken welke groei je hebt doorgemaakt. Mede op basis hiervan stellen we een persoonlijk preventieplan op, zodat je herstel duurzaam is en jij precies weet hoe je terugval voorkomt.

Waar vinden de gesprekken plaats?
Tijdens het traject zijn er verschillende sessies met psychologen of therapeuten die jou kunnen helpen. Deze gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Houten of Zoetermeer.
Hoe lang duurt het Hersteltraject?
Afhankelijk van je klachten, duurt een traject zo’n 4 tot 6 maanden. We helpen je zo ver op weg, dat je zelf vol vertrouwen verder kunt.

Krijg ik een vaste contactpersoon?
Degene die je ziet tijdens het analysegesprek is in principe ook jouw vaste contactpersoon. Afhankelijk van welk specialisme je nodig hebt, kan het zijn dat een sessie door een ander MindSign-teamlid verzorgd wordt, omdat we steeds kijken met welke interventie je het beste resultaat boekt.

Wanneer moet ik weer aan het werk?
Omdat mensen sneller opknappen als ze actief aan hun herstel werken, kijken we welke rol werken daarbij voor jou kan hebben. Je kunt gaan werken in je oude functie of op een andere plek. Te lang passief thuis zitten verergert de klachten meestal. De terugkeer naar de werkplek verloopt altijd in nauw overleg met jou, je werkgever en de bedrijfsarts.
Wat weten jullie van mijn problematiek?
MindSign werkt met professionals die ieder hun eigen expertise hebben. Daarom kunnen we met de meeste mentale klachten uit de voeten.

Bieden jullie ook behandeling van Long COVID?
MindSign biedt begeleiding bij het omgaan met Long COVID. Long COVID heb je als je langdurig lichamelijke klachten houdt na een corona infectie, bijvoorbeeld vermoeidheid, kortademigheid, spierpijn en vergeetachtigheid.
Long COVID (en ‘gewone’ COVID) brengen soms ook psychische problemen met zich mee, zoals frustratie, onzekerheid, angst en somberheid of depressie. We gaan samen aan de slag om zowel de lichamelijke als de mentale klachten te verminderen.

Is het 1-op-1 of met een groep?
Het MindSign Hersteltraject is een 1-op-1 behandeling.

Hoe snel kan ik starten?
MindSign heeft geen wachtlijst. We streven ernaar binnen 24 uur te bellen voor een eerste afspraak en die afspraak binnen één week plaats te laten vinden.

Fijn om te weten
Alle eerdere deelnemers aan het hersteltraject (sinds 2017) zijn fit en met plezier weer aan het werk gegaan. Sommige in hun eigen functie, anderen op een plek die beter bij hen past.

Heb je nog vragen?

Kort samengevat:

Kom in contact met onze specialisten

Ontdek hoe MindSign jouw organisatie kan ondersteunen om mentale gezondheid op de kaart te zetten. Neem vandaag nog contact met ons op over de strategische oplossingen die we kunnen bieden. Samen creeëren we een gezondere en productievere werkomgeving.