Skip to content

Referenties

Fijne gesprekken en praktische handvatten

“Ik weet nog dat ik contact opnam met MindSign, omdat het concept me enorm aansprak: iemand weer op de rails krijgen, terwijl hij blijft werken. Dit in plaats van de ziektewet ingaan en uit het arbeidsproces verdwijnen. Volgens mij vallen mensen langer uit als ze niet meer werken. Ik heb het in mijn eigen omgeving gezien. Hoe verder je van het werk af komt te staan, hoe lastiger het is om terug te keren. Als je een jaar thuis hebt gezeten, kost het veel tijd om je weer vertrouwd te voelen op je werkplek.

Enkele van onze medewerkers hebben veel gehad aan het Hersteltraject. Ze vonden het fijne gesprekken en kregen handvatten, waarmee ze hun situatie konden verbeteren. Ik zag ook positieve veranderingen, bijvoorbeeld dat ze hun grenzen beter bewaakten en aangaven dat ze te druk waren of dat iets op een bepaald moment niet uitkwam. Volgens mij is over je grenzen laten gaan een van de redenen dat veel mensen omvallen.

Ik ben zelf ook naar MindSign gegaan toen ik in een situatie zat waarin ik ‘overeind’ wilde blijven. Door omstandigheden werd ik namelijk vrij plotseling directeur. Deze rol was helemaal nieuw voor mij. Ineens kreeg ik de verantwoordelijkheid voor mensen die eerder mijn collega’s waren en voor onze klanten. Door de fijne gesprekken bij MindSign voel ik me comfortabeler in mijn nieuwe functie. Ik kreeg een positieve spiegel voorgehouden, waardoor ik nu anders naar de situatie kijk en me bewuster ben geworden van zowel mijn kracht als mijn aandachtspunten.“

Cynthia van Arkel, directeur IFS Finance

Interessante visie op werk tijdens herstel

“Wat me heel erg aansprak aan MindSign is dat ze werk zien als onderdeel van het herstel. Want van thuis zitten wordt niemand beter, dat is waar ik zelf ook heel erg in geloof. Tenzij iemand echt door de aanhoudende werkdruk of een ander probleem met collega’s of de werkgever is uitgevallen.

In de praktijk zie ik dat het vaak gaat om privéproblemen die zoveel energie kosten dat ze ook effect hebben op het werk. Bijvoorbeeld bij relatieproblemen of na een overlijden. Juist in die gevallen is het belangrijk om betrokken te blijven bij het werk. Je kunt dan beter even vrij nemen en zodra het beter gaat een tijdje minder uren gaan werken dan je normale uren, maar je kunt juist veel hebben aan je vertrouwde ritme en aan je collega’s om je heen. Thuis komen de muren ook maar op je af.

Bij de reguliere GGZ zeggen ze al snel ‘Schuif het werk maar even aan de kant’. Omdat de visie van MindSign perfect bij die van mij past, vind ik het een hele interessante partij.

Ik zou MindSign aan alle werkgevers aanbevelen, niet alleen in de tandartsen branche. Ik weet dat ze veel verschillende opdrachtgevers hebben. Ze gebruiken echt een methode die bij iedereen aanslaat. Eigenlijk maak ik al reclame voor hen. Als het op feesten of partijen over dit onderwerp gaat, ben ik altijd heel positief over MindSign.”

Marije Holwerda,
Adviseur duurzame inzetbaarheid bij Fresh Tandartsen

Positieve berichten van medewerkers

“De afgelopen jaren verwijzen wij medewerkers door naar MindSign vanuit GGD regio Utrecht. Dit is begonnen met medewerkers vanuit het verzuim en wordt nu ook in enkele gevallen preventief ingezet als mentale ondersteuning.

De samenwerking met MindSign bevalt goed. Er is laagdrempelig contact met de organisatie en de aanvragen worden direct opgepakt. Daarnaast zijn de berichten die we terugkrijgen van de medewerkers die een traject volgen of hebben gevolgd positief. Medewerkers zijn blij dat dit vanuit de organisatie wordt aangeboden.”

Roanne Bernink, verzuimadviseur GGD regio Utrecht

Professioneel en persoonlijk

“MindSign is een professionele organisatie die service op maat aanbiedt en daardoor ook erg persoonlijk is. Er wordt doelgericht gewerkt, waarbij werknemer en werkgever niet uit het oog verloren worden. Het werken met de Mental Health Check geeft een goed beeld van de uitgangspositie en daaromheen wordt een traject geadviseerd. Dit wordt altijd goed onderbouwd en zeer vertrouwelijk behandeld. Al veel van onze medewerkers zijn geholpen door de ondersteuning die MindSign biedt!”

Michelle Vinkesteijn en Tess Pilon, GrandVision

Positief en zakelijk

Mijn ervaringen met MindSign zijn absoluut positief. Sonja heeft in de loop der jaren een aantal collega’s geholpen die burn-out achtige klachten hadden. In een overzienbaar en voorspelbaar aantal stappen heeft ze hen weer op het goede spoor gekregen.

Sonja is als geen ander in staat om haar positivisme op werkgever en medewerkers over te brengen. Zij en haar team houden bij de werkzaamheden een mooie balans tussen zakelijkheid (zoals een werkgever dat graag ziet) en persoonlijke benadering en coaching (die werknemers verder helpt).

Wij adviseren het midden- en kleinbedrijf over hun pensioen. Inmiddels hebben wij MindSign geïntroduceerd bij een behoorlijk aantal van onze klanten dat ook hulp kon gebruiken op het gebied van verzuim. Op die introductie hebben wij van de klanten in alle gevallen een positieve feedback gekregen.

Geert-Jan Brouwer
Pensioenadviseur bij Van Luin

Kom in contact met onze specialisten

Ontdek hoe MindSign jouw organisatie kan ondersteunen om mentale gezondheid op de kaart te zetten. Neem vandaag nog contact met ons op over de strategische oplossingen die we kunnen bieden. Samen creeëren we een gezondere en productievere werkomgeving.