Skip to content

MindSign Hersteltraject

Het MindSign Hersteltraject is voor werknemers met mentale problemen die (dreigen uit te vallen of al) ziekgemeld zijn. We pakken de klachten gericht aan door de kern van probleem te behandelen waardoor de medewerker duurzaam inzetbaar wordt en blijft. Werk gebruiken we als middel om weer beter te worden: werknemers die werken tijdens hun herstel, zijn er namelijk vaak sneller weer bovenop. 

Blijvend resultaat
Om een blijvend resultaat te bereiken, wordt elke medewerker gedurende vier tot zes maanden begeleid door een of meerdere MindSign professionals. We maken een combinatie tussen ca. zes face to face gesprekken en houden tussendoor een goed telefonisch contact met de medewerker.


Ons team bestaat uit ervaren en gedreven psychologen en specialisten.

Omdat mensen sneller opknappen als ze actief aan hun herstel werken, bespreken we met je medewerker welke rol terugkeer naar de werkplek daarbij kan hebben. Dit kan in de bestaande functie zijn of op een andere plek. Te lang passief thuis zitten verergert de klachten meestal. De beslissing over het werk hervatten, verloopt altijd in nauw overleg tussen de werknemer, de werkgever, de bedrijfsarts en de behandelaar van MindSign.

Rol van de werkgever
Als werkgever kun je een belangrijke rol spelen. We betrekken je daarom ook bij het traject.

De gezondheid van de werknemer staat centraal. Alles wat er besproken wordt, valt onder het beroepsgeheim. Ook de procesinformatie die we met de werkgever communiceren, wordt van tevoren met de werknemer afgestemd. We zijn hier uiterst zorgvuldig in, omdat het erg belangrijk is dat hij of zij zich veilig voelt.

Na het Analysegesprek en aan het eind van het traject volgt er een schriftelijke procesmatige terugkoppeling naar de werkgever. Tussendoor is er telefonisch contact.
Je kunt als werkgever bijdragen aan het proces of aan de gezondheid van je medewerker, we zullen hierin dan ook adviseren. We zijn gewend om driegesprekken te voeren (werknemer-behandelaar-werkgever) en doen dit als er een inhoudelijke reden voor is en altijd in overleg met de werknemer. Het moet immers wel bijdragen aan de situatie van dat moment. 

Alle medewerkers van het hersteltraject (sinds 2017) zijn fit en met plezier weer aan het werk gegaan. Sommige in hun eigen functie, anderen op een plek die beter bij hen past. Hun duurzame herstel is toe te schrijven aan de combinatie van:

We merken dat medewerkers zien dat ze een unieke kans krijgen van hun werkgever. Dit heeft een bijzonder positief effect op de resultaten die behaald worden.

Rol van de werknemer
Van de werknemer verwachten we dat hij of zij verantwoordelijkheid neemt voor de eigen gezondheid en actief wil werken aan het herstel. Uiteraard bieden we, waar dat nodig is, ruimte om weer op krachten te komen en stap voor stap vooruit te gaan.

Uniek werkboek
Alle medewerkers ontvangen ons werkboek ‘Gereedschap voor een goede mentale conditie’.

Het werkboek bestaat uit de pijlers die wij hanteren om een goede mentale conditie te bevorderen:

Daarnaast voegen we, waar dat nodig is, specialistische informatie toe die specifiek voor deze medewerker van toepassing is.

Kom in contact met onze specialisten

Ontdek hoe MindSign jouw organisatie kan ondersteunen om mentale gezondheid op de kaart te zetten. Neem vandaag nog contact met ons op over de strategische oplossingen die we kunnen bieden. Samen creeëren we een gezondere en productievere werkomgeving.