Skip to content

Training Mentaal in topconditie

De training ‘Mentaal in topconditie’ helpt je medewerkers om lastige situaties aan te kunnen. Zowel op het werk als thuis. Ze worden zich bewust van hun mentale conditie en leren hoe ze die kunnen behouden of verbeteren. Ze ervaren dan minder stress, krijgen meer energie en worden duurzamer inzetbaar.

Deze training is ook te boeken als workshop, bijvoorbeeld als onderdeel van een vitaliteitsweek.

In het kort

Te verwachten resultaat
Na het volgen van deze mentale conditietraining beschikken de medewerkers over inzichten die hen kunnen helpen
om te komen tot:

Indien de medewerkers deze inzichten toepassen, ervaart de organisatie:

Inhoud van de training
‘Mentaal in topconditie’ is een praktische training. Je medewerkers leren over de relatie tussen hun lichamelijke en geestelijke gezondheid en over hoe zij mentaal in vorm kunnen blijven. Ze krijgen inzicht in hun eigen energiebronnen, stressbronnen en spanningspatroon, zowel op het werk als privé. Ze gaan aan de slag met praktische oefeningen en krijgen handvatten om hun gedrag gericht aan te passen en hun conditie te behouden of te verbeteren.  
De training is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Hij is opgebouwd rondom de 5 pijlers die volgens MindSign het fundament vormen van een goede mentale conditie:

  • Een volle batterij: wat heb je nodig om je energieniveau op peil te houden en hoe tank je bij?
  • Een positieve blik: welke invloed hebben je gedachten op je gevoelens en je gedrag en hoe kun je bijsturen?
  • Achter jouw eigen roer staan: hoe voer je de regie over jouw leven?
  • In het moment zijn: hoe dit je extra energie, meer plezier en minder zorgen oplevert.
  • Doelen stellen: het effect van doelen stellen op je mentale conditie en waarom het een voorwaarde is voor een kwalitatief goed leven.

Je medewerkers leren:

  • Hoe ze hun eigen veerkracht kunnen bevorderen, waardoor ze mentaal fit blijven en psychische problemen kunnen voorkomen.
  • Welke stappen hiervoor nodig zijn in hun leven en hoe ze hun nieuwe gedrag kunnen verankeren. 

Theoretische kennis en praktische oefeningen wisselen elkaar af.

Extra bij deze training
De deelnemers ontvangen bij de start van de training het MindSign werkboek ‘Gereedschap voor een goede mentale conditie’ dat boordevol informatie, inzichten en oefeningen staat. Ook na de training is dit werkboek een waardevol naslagwerk om er nog eens bij te pakken.

Kom in contact met onze specialisten

Ontdek hoe MindSign jouw organisatie kan ondersteunen om mentale gezondheid op de kaart te zetten. Neem vandaag nog contact met ons op over de strategische oplossingen die we kunnen bieden. Samen creeëren we een gezondere en productievere werkomgeving.