Skip to content

Verbinding in je team

Weer terug naar kantoor: Zo zorg je voor verbinding en veiligheid in je team

Weer met zijn allen naar kantoor, dat valt soms best tegen. Lang niet iedereen zit lekker in zijn vel. Sommige collega’s hebben veel ‘onder de pet gehouden’ terwijl ze thuis werkten. Dat blijkt pas nu je hen weer ziet. En daar wil je wat mee, maar hoe pak je het aan? Drie tips om meer verbinding in je team te creëren, zodat mensen zich weer prettig voelen op het werk.

  1. Werkplezier wordt gevoed door de inhoud van het werk en door de onderlinge relaties. Dat gaat verder dan de paar collega’s met wie je het goed kan vinden. Het helpt als je in gesprek gaat over de manier waarop jullie als team deel uitmaken van de organisatie en eraan bijdragen. Om stil te staan bij de rol die elk teamlid speelt. Zo creëer je een gevoel van verbondenheid en dat heeft een positieve uitwerking op de betrokkenheid en het welbevinden van je mensen.
  2. Autonoom kunnen handelen is een andere belangrijke behoefte van mensen. Hoeveel eigen verantwoordelijkheid hebben jouw medewerkers? Kun je nog meer ruimte voor hen creëren? Actueel thema is de balans tussen werk en privé en het hybride werken. Laat je medewerkers bewuste keuzes maken in het bepalen van de randvoorwaarden en geef hen daarbinnen eigen regelruimte. Het mooiste zou zijn als je als team de randvoorwaarden kunt vaststellen. Dat vergroot het commitment!
  3. Je niet competent voelen is een belangrijke stressfactor. Weet jij hoe competent je medewerkers zich voelen? Ga daarover met hen in gesprek. De meest toegankelijke manier om dit onderwerp aan te kaarten, is door complimenten te geven. Benoemen wat de ander goed heeft gedaan, heeft de meeste impact. Bijvoorbeeld: ‘Wat fijn dat je zo vriendelijk bleef toen de klant geïrriteerd raakte. Door jouw rust hebben we de situatie naar tevredenheid van de klant en van ons op kunnen lossen

Hilde Bokkers
Gecertificeerd coach/trainer

Kom in contact met onze specialisten

Ontdek hoe MindSign jouw organisatie kan ondersteunen om mentale gezondheid op de kaart te zetten. Neem vandaag nog contact met ons op over de strategische oplossingen die we kunnen bieden. Samen creeëren we een gezondere en productievere werkomgeving.