Ziekteverzuim verminderen

Waarom ziekteverzuim verminderen zo belangrijk is

Ziekteverzuim verminderen is belangrijk om meerdere redenen. Allereerst is het nadelig voor de werksfeer als werknemers vaak of langdurig afwezig zijn. Werknemers die wel komen werken zullen bovendien extra veel taken op zich moeten nemen, wat kan leiden tot stress en een burn-out. Daarnaast gaat de productiviteit achteruit. Een team moet immers compleet zijn om optimaal te kunnen presteren. Tot slot kost ziekteverzuim veel geld. Zowel doordat de productiviteit achteruit gaat als de extra invalkrachten die je eventueel moet inschakelen zijn een hoge kostenpost die je liever zou willen vermijden.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

De MindSign Health Check is een grondige analyse van de mentale conditie van een medewerker. Dat is belangrijk en zeker nu, omdat veel van iedereen gevraagd wordt.

Heeft je medewerker mentale klachten? Ons deskundige team helpt hem of haar in maximaal 5 sessies aan een goede mentale conditie.

In deze één uur durende webinar leren je medewerkers hoe ze mentaal en fysiek fit kunnen blijven tijdens COVID-19. De webinar is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk!

Dit traject vindt helemaal online plaats en omvat preventieve zelfhulpmodules en consulten. Wie meer zorg nodig heeft, volgt een online behandeltraject.

Tijdens een MindSign Preventietraining leren we HR en leidinggevenden hoe ze mentale klachten bij medewerkers kunnen voorkomen door tijdig signalen op te vangen.

Een MindSign Powersessie van 1,5 uur helpt leidinggevenden om zelf in goede conditie te blijven, verzuim te voorkomen en het energieniveau van het team hoog te houden. 

Hoe gaat verminderen ziekteverzuim in zijn werk?

Het verminderen ziekteverzuim begint met het ontdekken van de oorzaak. Hoe is de situatie bij jou op de werkvloer? En door welke factoren ervaren werknemers veel stress? Als de situatie in kaart is gebracht, kun je gaan zoeken naar doelgerichte oplossingen. Bij MindSign helpen we graag bij het ontdekken van de oorzaak, het in kaart brengen van de situatie én het vinden van oplossingen. We werken hiervoor met een kort maar zeer effectief traject. Tijdens dit traject voeren we onder andere een Mental Health Check uit waarbij we een goed beeld krijgen van het stressniveau en de knelpunten bij jou op de werkvloer.

Whitepapers over ziekteverzuim werknemers verminderen

Wil je direct tips ontvangen om ziekteverzuim werknemers te verminderen? Vraag dan onze gratis whitepapers aan. In onze whitepapers vind je veel praktische tips en oplossingen. Mocht je een specifiekere aanpak en advies willen voor jouw bedrijf, maak dan direct een afspraak met ons team. Wij voeren graag een (telefonische) Mental Health Check uit en verzorgen vervolgens sessies en nazorg op maat. Voor meer informatie of om een afspraak te maken bereik je ons via de telefoon, e-mail of website. We hopen je gauw te mogen begroeten bij MindSign.

Hoe gaan wij om met COVID-19?