MindSign voor werkgevers

Een medewerker met mentale klachten is een grote uitdaging. Je wordt geconfronteerd met problemen op het gebied van continuïteit van het werk, de rompslomp van het behandeltraject en alle extra kosten die het met zich meebrengt.

Als een medewerker zich meldt met burn-out gerelateerde klachten dan weet je dat je soms voor een langdurige periode met uitval te maken kunt hebben. Vaak zit een medewerker al weken thuis voordat er door een bedrijfsarts een behandelplan opgesteld wordt.

Met MindSign kies je voor een aanpak die (veel) sneller en (veel) effectiever is.

Door te kiezen voor MindSign ben je verzekerd van een partner die je concreet ontzorgt als je geconfronteerd wordt met mentale problemen op de werkvloer. Onze aanpak is gericht op een snelle behandeling zonder wachttijden. We richten ons op een snelle terugkeer op de werkvloer met maximaal werkplezier.

Ook als je structureel aandacht wilt besteden aan de mentale gezondheid van je medewerkers is MindSign een partner waar je een beroep op kunt doen.

Onze gezamenlijke ambitie

  • Structurele aandacht voor de mentale gezondheid van je medewerkers
  • Gedaalde cijfers op het gebied van ziekteverzuim
  • Een betere mentale gezondheid van je medewerkers
  • Lagere uitstroomcijfers

Waarmee kunnen we je helpen?

Word je ook geconfronteerd met medewerkers met mentale problemen? Of wil je structureel aandacht besteden aan het mentale welzijn van je medewerkers? Neem dan contact op met MindSign:

030 699 56 06
info@mindsign.nl

Onze route naar een duurzaam resultaat

MindSign biedt een duidelijk proces op het moment dat je geconfronteerd wordt met een medewerker met mentale klachten. In de meeste gevallen wordt je medewerker in een traject van maximaal vijf gesprekken maximaal geholpen en keert hij of zij op de werkvloer terug met de juiste handvatten om terugval te voorkomen.

Artikelen

Het korte lontje van Mike

De 27-jarige Mike werd aangemeld wegens een kort lontje en energietekort. Hij was in de maanden daarvoor al regelmatig eerder naar huis gestuurd om bij te komen. Dat bleek maar weinig effect te hebben en zijn leidinggevende zag dat het bergafwaarts met hem ging. Zijn humeur werd slechter, hij overzag het werk niet en kwam ’s morgens al moe op het werk. Hoog tijd voor onze MindSign Check dus.

Lees verder »

Veelgestelde vragen

De MindSign Check speelt een belangrijke rol in onze analyse. Aan de hand van deze test krijgen we een betrouwbaar beeld van de mentale gezondheid van de medewerker. De check is opgebouwd uit een vragenlijst. De uitkomsten worden met de medewerker doorgenomen en vormen samen met het analysegesprek de basis voor het behandeltraject.

We meten aan het begin en aan het eind, zodat je kunt zien wat het effect van het traject is.  

Als er een nieuwe aanmelding bij ons binnenkomt, streven we ernaar om binnen 24 uur met de desbetreffende persoon contact te hebben om een afspraak te maken. De eerste afspraak, inclusief de MindSign Check vindt over het algemeen binnen een week plaats.

MindSign ondersteunt bedrijven, arbodiensten en leidinggevenden om te werken aan een goede mentale conditie voor hun personeel. We worden allemaal geconfronteerd met medewerkers die niet tot hun recht komen. Ze hebben korte lontjes of zijn passief, hebben geen zin in hun werk of hebben burn-out gerelateerde klachten.

We zien in onze praktijk dat mensen die wekenlang thuis zitten, vaak sterk achteruit gaan met betrekking tot hun mentale conditie. In overleg met de werkgever of manager kiezen we voor een benadering waarbij de cliënt zo snel mogelijk weer op de werkvloer terugkeert. Zolang de medewerker voor een deel aan het werk blijft, ontstaat er geen afstand en hoeft de medewerker geen drempel te overwinnen om weer terug te komen.

Als er een of meer personen uitvallen op een afdeling dan kan dat ook voor de overige medewerkers op de afdeling zorgen voor veel extra druk en stress. MindSign levert desgewenst ook naar het team een bijdrage om vroegtijdig te werken aan een sterke mentale conditie.

Sonja is graag bereid om te spreken tijdens seminars en congressen over de aanpak van MindSign met betrekking tot mentale problemen. Neem contact op met Sonja via het contactformulier op deze website. Ze neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om te kijken of je evenement ook in haar agenda past.

We willen in alles wat we doen zowel het belang van de werknemer als werkgever dienen en zullen dan ook nooit onze medewerking verlenen aan trajecten waarin een van de twee benadeeld (dreigt) te worden. Ons enige belang is een goede mentale conditie van de medewerker.

Hoe gaan wij om met COVID-19?