Stress preventie

Stress preventie: belangrijk punt op de agenda van elke werkgever

Stress preventie zou een belangrijk punt op de agenda van elke werkgever moeten zijn. Stress op de werkvloer leidt namelijk tot verzuim, een verminderende productiviteit en burn-outs. Hoewel stress niet altijd volledig te vermijden is, kun je wel leren om stress bij je werknemers te herkennen én te verminderen. Het team van MindSign is gespecialiseerd in het verbeteren van de mentale gezondheid op de werkvloer. Wij onderzoeken hoe het met de mentale gezondheid van je werknemers gesteld is, kijken mee naar praktische oplossingen en helpen werknemers met een burn-out zo snel mogelijk te herstellen.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

De MindSign Health Check is een grondige analyse van de mentale conditie van een medewerker. Dat is belangrijk en zeker nu, omdat veel van iedereen gevraagd wordt.

Heeft je medewerker mentale klachten? Ons deskundige team helpt hem of haar in maximaal 5 sessies aan een goede mentale conditie.

In deze één uur durende webinar leren je medewerkers hoe ze mentaal en fysiek fit kunnen blijven tijdens COVID-19. De webinar is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk!

Dit traject vindt helemaal online plaats en omvat preventieve zelfhulpmodules en consulten. Wie meer zorg nodig heeft, volgt een online behandeltraject.

Tijdens een MindSign Preventietraining leren we HR en leidinggevenden hoe ze mentale klachten bij medewerkers kunnen voorkomen door tijdig signalen op te vangen.

Een MindSign Powersessie van 1,5 uur helpt leidinggevenden om zelf in goede conditie te blijven, verzuim te voorkomen en het energieniveau van het team hoog te houden. 

Hoe verloopt ons traject stress preventie?

De trajecten van MindSign zijn efficiënt en doelgericht. Met een kort traject, bereiken we een groots én blijvend resultaat. Ons traject stress preventie begint met een MindSign Health Check. Tijdens deze check onderzoeken we hoe veel stress je werknemers ervaren. Aan de hand van deze uitslag geven we een duidelijke situatieschets van het stressniveau op de werkvloer. Aan de hand hiervan kunnen we al een aantal praktische tips en verbeterpunten benoemen. Met werkgevers die veel stress ervaren, tegen een burn-out aan zitten of een burn-out hebben, kunnen we diverse sessies inplannen. Tot slot bieden we uitgebreide nazorg.

Meer weten over stress preventie werknemers?

Wil je meer weten over stress preventie werknemers? Lees dan verder op onze website. Hier vind je veel praktische informatie over onze trajecten, werkwijze en onze visie. Daarnaast kun je via de website onze gratis whitepaper aanvragen. In de whitepaper vind je handige tips om de mentale conditie van je werknemers direct te verbeteren. Op den duur zal dit leiden tot minder verzuim, meer productiviteit én een betere sfeer op de werkvloer. Voor vragen, meer informatie of om direct een afspraak te maken, kun je contact met ons opnemen. Je bereikt ons via de telefoon, e-mail of het contactformulier op de contactpagina.

Hoe gaan wij om met COVID-19?