MindSign® Health Check

De MindSign Health Check geeft een goed beeld van de mentale conditie van je medewerkers en bestaat uit twee delen: een zorgvuldig samengestelde vragenlijst + een persoonlijk analysegesprek.  

Het kost maar 15 minuten

De MindSign Health Check is een analyse in de vorm van een vragenlijst die een goed beeld geeft van de mentale conditie van je medewerker. 

De vragenlijst wordt via e-mail verstuurd zodat deze op een rustig moment ingevuld kan worden. Het invullen neemt zo’n vijftien minuten in beslag. Het gaat om meerkeuzevragen die redelijk snel te doorlopen zijn.

Betrouwbaar beeld

Nadat de vragenlijst is ingevuld hebben we een persoonlijke analysegesprek met de medewerker om de uitkomsten te bekijken en in het juiste perspectief te zetten. Dit is essentieel omdat het alleen dan een betrouwbaar beeld van iemands huidige mentale conditie geeft!

Altijd een positief vervolg

Uiteindelijk blijkt of je medewerker groen (goede mentale conditie), oranje (er zijn wat aandachtspunten) of rood scoort (er is actie vereist). Wat het resultaat ook is, de analyse heeft altijd een positief vervolg.

Mocht je medewerker groen scoren, dan bespreken we wat hij of zij kan doen om in het groen te blijven. Wanneer iemand oranje scoort, nemen we door wat er gedaan kan worden om in het groen te komen. Veel mensen weten niet dat ze zelf heel veel kunnen doen om hun mentale conditie te verbeteren.

Als je medewerker rood scoort, dan is er actie vereist en starten we met een MindSign 5S Traject. In maximaal 5 sessies zorgen we ervoor dat hij of zij weer in een goede mentale conditie komt.

Zet de test in als preventiemiddel. Juist nu!

Als specialist op het gebied van mentale gezondheid weten we als geen ander dat voorkomen écht beter is dan genezen. Daarom is het slim om onze check in te zetten als preventieve interventie.
Zo weten al je medewerkers hoe ze ervoor staan en wat ze zelf kunnen doen om mentaal fit te blijven.

Normaal gesproken is dat al waardevol, maar nu vanwege corona is het nog belangrijker. De voortdurende periode van beperkingen trekken een wissel op ons allemaal en de rek begint er inmiddels aardig uit te raken. Of je nu wel of geen kinderen thuis hebt en wel of niet thuis werkt.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Vandaag bellen, morgen beginnen!
  • Duurzame resultaten

Hoe gaan wij om met COVID-19?