Overspannenheid voorkomen

Overspannenheid voorkomen is beter dan genezen

Overspannenheid voorkomen is beter dan overspannenheid genezen. Naast dat voorkomen vaak makkelijker is dan genezen, kun je kosten vermijden door dit probleem tijdig aan te pakken. Ziekteverzuim en langdurige afwezigheid van werknemers zijn namelijk een grote kostenpost waar je niet op zit te wachten. Daarnaast gaat de productiviteit achteruit als werknemers uitvallen of niet in topconditie zijn. Bij MindSign bieden we verschillende trajecten en oplossingen om overspannenheid op de werkvloer te voorkomen. Zo kunnen wij met een Mental Health Check de mentale conditie van jouw team analyseren. We zullen direct een advies op maat kunnen uitbrengen voor jouw bedrijf.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

De MindSign Health Check is een grondige analyse van de mentale conditie van een medewerker. Dat is belangrijk en zeker nu, omdat veel van iedereen gevraagd wordt.

Heeft je medewerker mentale klachten? Ons deskundige team helpt hem of haar in maximaal 5 sessies aan een goede mentale conditie.

In deze één uur durende webinar leren je medewerkers hoe ze mentaal en fysiek fit kunnen blijven tijdens COVID-19. De webinar is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk!

Dit traject vindt helemaal online plaats en omvat preventieve zelfhulpmodules en consulten. Wie meer zorg nodig heeft, volgt een online behandeltraject.

Tijdens een MindSign Preventietraining leren we HR en leidinggevenden hoe ze mentale klachten bij medewerkers kunnen voorkomen door tijdig signalen op te vangen.

Een MindSign Powersessie van 1,5 uur helpt leidinggevenden om zelf in goede conditie te blijven, verzuim te voorkomen en het energieniveau van het team hoog te houden. 

Trajecten om overspannenheid vroegtijdig te voorkomen

Naast de Mental Health Check, bieden we verschillende trajecten om overspannenheid vroegtijdig te voorkomen. Deze preventieve trajecten zijn nuttig, leerzaam én leuk om te volgen met je team. Boek bijvoorbeeld een “Preventie Powersessie” om jouw team een duwtje in de juiste richting te geven. Aandacht besteden aan de mentale gezondheid op de werkvloer is iets wat absoluut op je agenda zou moeten staan. Daarnaast bieden we bij MindSign online trajecten en sessies voor werknemers met psychische problematiek aan. Onze aanpak is doelgericht, efficiënt en persoonlijk. Wij hebben oog voor de menselijke kant van het verhaal en waarborgen iedereens privacy volledig.

Whitepapers over overspannenheid werknemers voorkomen

Bij MindSign bieden we korte trajecten waarmee we duurzame resultaten boeken. Ons doel is om overspannenheid effectief aan te pakken binnen jouw bedrijf. Wil je meer weten over overspannenheid werknemers voorkomen? Vraag dan onze gratis whitepapers aan of lees verder op onze website. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken. Bij ons doe je vandaag je aanvraag en begin je morgen al met het traject. Je bereikt ons via de e-mail, telefoon of het contactformulier op onze contactpagina. Graag tot ziens bij MindSign.

Hoe gaan wij om met COVID-19?