Overspannenheid behandelen

Overspannenheid behandelen met een kort en effectief traject

Overspannenheid behandelen op de werkvloer begint bij het vinden van de oorzaak. Op deze manier kan de spanning namelijk verminderd worden én kan het probleem voorkomen worden in de toekomst. Bij MindSign bieden we korte en zeer effectieve trajecten voor het behandelen van overspannenheid en burn-outs bij werknemers. Onze aanpak is gericht op het analyseren van het probleem, het in kaart brengen van de situatie en het vinden van geschikte coaching of therapie sessies. Tot slot bieden we een uitgebreide nazorg. Hier hebben zowel de werknemer als de werkgever profijt van.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

De MindSign Health Check is een grondige analyse van de mentale conditie van een medewerker. Dat is belangrijk en zeker nu, omdat veel van iedereen gevraagd wordt.

Heeft je medewerker mentale klachten? Ons deskundige team helpt hem of haar in maximaal 5 sessies aan een goede mentale conditie.

In deze één uur durende webinar leren je medewerkers hoe ze mentaal en fysiek fit kunnen blijven tijdens COVID-19. De webinar is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk!

Dit traject vindt helemaal online plaats en omvat preventieve zelfhulpmodules en consulten. Wie meer zorg nodig heeft, volgt een online behandeltraject.

Tijdens een MindSign Preventietraining leren we HR en leidinggevenden hoe ze mentale klachten bij medewerkers kunnen voorkomen door tijdig signalen op te vangen.

Een MindSign Powersessie van 1,5 uur helpt leidinggevenden om zelf in goede conditie te blijven, verzuim te voorkomen en het energieniveau van het team hoog te houden. 

Het belang van overspannenheid vroegtijdig behandelen

Overspannenheid vroegtijdig behandelen is van groot belang. Door het probleem op tijd aan te pakken, is de kans namelijk groter dat iemand snel herstelt en in zijn oude functie kan terugkeren. Te lang doorlopen met klachten kan er voor zorgen dat de klachten verergeren en lastiger op te lossen worden. Daarnaast is het voor jou als werknemer belangrijk om te voorkomen dat werknemers verzuimen of minder goed presteren. Dit is niet alleen vervelend voor de werksfeer, maar kan ook negatieve gevolgen hebben op de productiviteit. Werknemers tijdig hulp bieden bij overspannenheid of om dit te voorkomen is in de praktijk goedkoper én efficiënter dan werknemers met een burn-out behandelen.

Meer weten over overspannenheid werknemers behandelen?

Wil je meer weten over overspannenheid werknemers behandelen? Neem dan de tijd om verder te lezen op onze website of onze gratis whitepapers aan te vragen. In de whitepapers vind je handige tips die je direct kunt toepassen binnen jouw bedrijf. Als je een vraag hebt of meer informatie wilt, kun je natuurlijk ook contact opnemen met ons via de telefoon, e-mail of het contactformulier. Wij staan klaar om je te adviseren en kunnen eventueel meteen een afspraak maken voor een (telefonische) Mental Health Check of traject op maat met jouw werknemers.

Hoe gaan wij om met COVID-19?