Overspannen door werkgever

Overspannen door werkgever: probleem dat vaker voorkomt dan je denkt

Overspannen door werkgever is een probleem die vaker voorkomt dan je denkt. Zo is de werkdruk misschien te hoog, de balans tussen werk en privé niet goed of nemen werknemers te vaak werk mee naar huis. Als werkgever is het belangrijk om op tijd in te grijpen. Overspannen werknemers zullen namelijk minder goed presteren en lopen het risico op een burn-out. Daarnaast komt verzuim vaker voor als je werknemers veel stress ervaren op de werkvloer. Bij MindSign bieden we oplossingen en trajecten op maat om de stress op de werkvloer te verminderen én te voorkomen.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

De MindSign Health Check is een grondige analyse van de mentale conditie van een medewerker. Dat is belangrijk en zeker nu, omdat veel van iedereen gevraagd wordt.

Heeft je medewerker mentale klachten? Ons deskundige team helpt hem of haar in maximaal 5 sessies aan een goede mentale conditie.

In deze één uur durende webinar leren je medewerkers hoe ze mentaal en fysiek fit kunnen blijven tijdens COVID-19. De webinar is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk!

Dit traject vindt helemaal online plaats en omvat preventieve zelfhulpmodules en consulten. Wie meer zorg nodig heeft, volgt een online behandeltraject.

Tijdens een MindSign Preventietraining leren we HR en leidinggevenden hoe ze mentale klachten bij medewerkers kunnen voorkomen door tijdig signalen op te vangen.

Een MindSign Powersessie van 1,5 uur helpt leidinggevenden om zelf in goede conditie te blijven, verzuim te voorkomen en het energieniveau van het team hoog te houden. 

Zijn jouw werknemers overspannen door werk?

Wil je weten of je werknemers overspannen door werk zijn? Dan kun je het beste een Mental Health Check laten uitvoeren door MindSign. Tijdens dit onderzoek analyseren we de mentale gezondheid van jouw team. Het onderzoek is volledig anoniem en en gebeurt via een vragenlijst in combinatie met een persoonlijk gesprek. Je werknemers ervaren hierdoor de vrijheid en een vertrouwd gevoel om zo eerlijk mogelijk antwoord te geven. Wij behandelen alle uitkomsten vertrouwelijk. De uitslag wordt in zijn algemeenheid aan jou doorgegeven. Specifieke gevallen bespreken we enkel als de werknemer hier akkoord mee gaat.

Overspannen door werkgever voorkomen en oplossen

Wil jij overspannen door werkgever voorkomen en oplossen? Maak dan direct een afspraak met MindSign. Wij vertellen je graag meer over de Mental Health Check en overige trajecten en sessies die wij aanbieden. Daarnaast kun je online direct een medewerker aanmelden die kampt met een burn-out of andere psychische problematiek. Voor meer informatie of een vraag contacteer je ons via de telefoon, e-mail of het online contactformulier. Tot slot kun je onze gratis whitepapers aanvragen als je direct een aantal handige tips en oplossingen wilt ontvangen!

Hoe gaan wij om met COVID-19?