Wat is het MindSign Hersteltraject?

 

Ben je door je werkgever aangemeld voor een MindSign Hersteltraject? Dan kun je hier lezen
wat dit inhoudt.

 

Wat fijn dat je hier bent en dat je hulp aangeboden krijgt. Het MindSign Hersteltraject is bedoeld voor iedereen die mentale problemen heeft en dreigt uit te vallen of al ziek is. We stemmen onze aanpak helemaal af op jouw klachten. Dit doen we op basis van de MindSign Health Check, een grondige analyse waarmee we je situatie in kaart brengen.

Wat kan ik verwachten?

Allereerst is het goed om te weten dat we je ruimte bieden om rust te nemen, weer op krachten te komen en stap voor stap vooruit te gaan. Zodra het kan, verwachten we dat je actief werkt aan je herstel. Omdat we de kern van het probleem aanpakken, mag je erop vertrouwen dat je na enkele sessies alweer een stuk lekkerder in je vel zit en ook echt weer wat energie hebt om gepaste acties te ondernemen.

We halen de angel uit de situatie door de juiste behandeling in te zetten (denk aan gesprekstherapie, EMDR, Brainspotting of rouwtherapie). Daarna helpen we je (her)ontdekken wat jij nodig hebt om een prettig leven te leiden en hoe je dat kunt realiseren. Werk is hier een belangrijk onderdeel van.

Het is onze ervaring dat deelnemers heel blij zijn met de concrete handvatten die we aanbieden in ons werkboek ‘Gereedschap voor een goede mentale conditie’. Hoe je het boek gebruikt, is aan jou. Je leest wat jou aanspreekt, er is geen vaste volgorde. Het boek biedt inzicht, praktische tips, uitleg en opdrachten. Het geeft inzicht in wat er nodig is om mentaal in een goede conditie te komen en te blijven.

Aan het einde van het traject doen we nogmaals de MindSign Health Check om samen te kunnen bekijken welke groei je hebt doorgemaakt. Mede op basis hiervan stellen we een persoonlijk preventieplan op, zodat je herstel duurzaam is.

Moet ik ergens heen?

Tijdens het traject zijn er verschillende sessies met psychologen of therapeuten die jou kunnen helpen. Deze gesprekken vinden plaats op ons kantoor in Houten.

Hoe lang gaat het duren?

Afhankelijk van je klachten, duurt een traject zo’n 4 tot 6 maanden. We streven ernaar je in 5 sessies zo ver op weg te helpen, dat je zelf vol vertrouwen verder kunt. Tussendoor staan we je telefonisch bij.

Krijg ik een vaste contactpersoon?

Degene die je ziet tijdens het analysegesprek is ook jouw vaste contactpersoon. Afhankelijk van welk specialisme je nodig hebt, kan het zijn dat een sessie door een ander MindSign-teamlid verzorgd wordt, omdat we steeds kijken met welke interventie je het beste resultaat boekt.

Wanneer moet ik weer aan het werk?

Omdat mensen sneller opknappen als ze actief aan hun herstel werken, gaan we kijken welke rol werken daarbij voor jou kan hebben. Je kunt gaan werken in je oude functie of op een andere plek. Te lang passief thuis zitten verergert de klachten meestal. De terugkeer naar de werkplek verloopt altijd in nauw overleg met jou, je werkgever en de bedrijfsarts.

Wat weten jullie van mijn problematiek?

MindSign werkt met professionals die ieder hun eigen expertise hebben. Daarom kunnen we met elke problematiek uit de voeten.

Bieden jullie ook behandeling van Long COVID?

MindSign biedt begeleiding bij het omgaan met Long COVID. Long COVID heb je als je langdurig lichamelijke klachten houdt na een corona infectie, bijvoorbeeld vermoeidheid, kortademigheid, spierpijn en vergeetachtigheid.

Long COVID (en ‘gewone’ COVID) brengen soms ook psychische problemen met zich mee, zoals frustratie, onzekerheid, angst en somberheid of depressie. We gaan samen aan de slag om zowel de lichamelijke als de mentale klachten te verminderen.

Is het 1-op-1 of met een groep?

Het MindSign Hersteltraject is een 1-op-1 behandeling.

Hoe snel kan ik starten?

MindSign heeft geen wachtlijst. We streven ernaar binnen 24 uur te bellen voor een eerste afspraak en die afspraak binnen één week plaats te laten vinden.

Fijn om te weten

Alle eerdere deelnemers aan het hersteltraject (sinds 2017) zijn fit en met plezier weer aan het werk gegaan. Sommige in hun eigen functie, anderen op een plek die beter bij hen past.

Heb je nog vragen?

Kort samengevat:

Meer informatie?

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Hoe gaan wij om met COVID-19?