MindSign® Health Check

De MindSign Health Check is een test in de vorm van een vragenlijst die een goed beeld geeft van de mentale conditie van je medewerkers. 

De check wordt via e-mail verstuurd zodat deze op een rustig moment ingevuld kan worden. Het invullen neemt zo’n vijftien minuten in beslag. Het gaat om ruim vijftig meerkeuzevragen die redelijk snel te doorlopen zijn.

Na het invullen hebben we een afspraak met de medewerker om de uitkomsten te bekijken en door te nemen. Het is essentieel dat de uitkomsten van de check in het juiste perspectief gezet worden. Alleen dan geeft het een betrouwbaar beeld van iemands huidige mentale conditie!

Uiteindelijk blijkt of je medewerker groen (goede mentale conditie), oranje (er zijn wat aandachtspunten) of rood scoort (er is actie vereist)

Mocht je medewerker groen of oranje scoren, dan bespreken we wat hij of zij kan doen om in het oranje te blijven of te komen. Veel mensen weten niet dat ze zelf heel veel kunnen doen om hun mentale conditie te verbeteren.

Mocht je medewerker rood scoren dan bespreken we wat hij of zij zelf kan doen om in groen te komen. Ook kan het MindSign 5S Traject bij ons doorlopen worden, zodat we actief kunnen werken aan het verbeteren van jouw mentale conditie.

Als specialist op het gebied van mentale gezondheid weten we als geen ander dat voorkomen écht beter is dan genezen. Daarom is het slim om onze check in te zetten als preventieve interventie. 

Normaal gesproken is dat al waardevol, maar nu vanwege corona is het nog belangrijker. De voortdurende periode van beperkingen trekken een wissel op ons allemaal en de rek begint er inmiddels aardig uit te raken. Of je nu wel of geen kinderen thuis hebt en wel of niet thuis werkt.

Neem vandaag nog contact op

Hoe gaan wij om met COVID-19?