MindSign® 5S Traject

Het MindSign 5S Traject wordt sessie voor sessie opgebouwd. Als eerste gaan we aan de kern van het probleem werken. Na iedere sessie maken we de balans op en bepalen we welke vervolgstap nodig is om verder herstel te bevorderen.

Na de vierde sessie doen we nogmaals de MindSign Check om te zien in hoeverre de mentale klachten zijn afgenomen. Deze resultaten nemen we mee in het vijfde gesprek waarin een Terugvalpreventieplan wordt opgesteld.

Tijdens het traject speelt ons uitgebreide werkboek een belangrijke rol. Met de tips, uitleg en opdrachten die daarin staan, werkt de medewerker ook tussen de sessies actief door aan herstel.

In de vijfde sessie bespreken we hoe terugval voorkomen kan worden. Hierdoor weet de medewerker goed wat zijn of haar persoonlijke waarschuwingssignalen zijn en op welke manier hij of zij dan kan ingrijpen. 

De medewerker ontvangt dit persoonlijke terugvalpreventieplan in zijn of haar mailbox met het verzoek deze als laatste hoofdstuk aan het Mindsign Werkboek toe te voegen.

Zes weken na de vijfde sessie is er een afsluitend telefonisch contact met de medewerker. Hierin wordt besproken hoe het met de medewerker gaat en of er aandachtspunten zijn.

Onze trajecten zorgen voor een duurzaam resultaat. Dat het werkt, blijkt uit de resultaten. We hebben tot nu toe nog geen situaties van terugval bij onze cliënten gezien.

Neem vandaag nog contact op

Hoe gaan wij om met COVID-19?