Mentaal in conditie blijven tijdens corona

MindSign Assist

Om op een laagdrempelige wijze aandacht te kunnen geven aan de mentale conditie van medewerkers hebben wij de telefonische hulpdienst MindSign Assist opgezet. Alle medewerkers van opdrachtgevers die hiervoor met ons een contract hebben afgesloten, kunnen hier gebruik van maken. Zij worden door onze specialisten te woord gestaan, krijgen advies en een hand-out met inzichten en tips die de mentale conditie versterken en handvatten geven om beter met de ontstane situatie om te gaan.

Modules die via onze e-health omgeving thuis in eigen tempo te volgen zijn

Medewerkers kunnen via onze e-health-omgeving modules volgen die ze beter met de huidige situatie leren omgaan. Immers, als ze de situatie niet kunnen veranderen, is het verstandig om te leren er anders naar te kijken. 

We geven iedere medewerker vier maanden onbeperkt toegang tot alle modules.

Module Grip op coronastress

Deze module geeft je medewerker(s) inzicht in:

  • hoe het met hem of haar gaat,
  • hoe hij of zij tijdens de coronacrisis positief kan blijven
  • en om kan gaan met piekeren.

Ook gaat het in op hoe thuiswerken mogelijk is zonder in de bekende valkuilen te stappen. Tot slot hebben we nog wat praktische tips voor hoe je medewerker met anderen in contact kan blijven.

Module Minder piekeren

In deze module krijgen medewerkers tips en oefeningen om beter te leren omgaan met gepieker. Ze leren wat voor soort piekeraars er zijn en komen erachter waarom ze vaak piekeren. Ook krijgen ze handvatten waarmee ze zelfstandig aan de slag kunnen gaan om hun klachten te verminderen. 

Zo voorkomen ze dat piekeren hun leven gaat beheersen. In plaats daarvan gaan ze positieve energie voelen.

Module Plezierig werken (incl. zelftest)

Deze module leert medewerkers om de voordelen van het nieuwe werken te benutten en de nadelen te verzachten of weg te nemen. Oefenen van vaardigheden voor het nieuwe werken staat centraal, zodat hun werkdruk verlicht wordt en het werkplezier vergroot. 

Module Minder werkstress (incl. zelftest)  

Deze module is geschikt voor medewerkers die stress door het werk ervaren en gemotiveerd zijn om hier zelfstandig aan te werken. Doel is om zelf werkstress te onderzoeken, herkennen en de oorzaak ervan aan te pakken.

Algemeen

De inhoud van deze drie modules is ontwikkeld door onze experts op dit gebied. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

De modules kunnen zowel los van elkaar doorlopen worden maar zijn zeker ook geschikt om te combineren.

Persoonlijke ondersteuning door een professional

Elke module is uit te breiden met persoonlijke ondersteuning door een van onze psychologen middels (beeld) bellen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Word je ook geconfronteerd met medewerkers met mentale problemen? Of wil je structureel aandacht besteden aan het mentale welzijn van je medewerkers? Neem dan contact op met MindSign:

✆ 030 699 56 06
✉ info@mindsign.nl

Hoe gaan wij om met COVID-19?