MindSign voor jou

Als je dreigt vast te lopen door mentale problemen ben je bij MindSign aan het juiste adres. We bieden een persoonlijke benadering in een veilige sfeer.

Onze aanpak is erop gericht dat je zo snel mogelijk weer in een goede mentale conditie komt.

Hoe verloopt een traject?

Een traject begint met de MindSign Check. Deze test heb je binnen een kwartier ingevuld. De uitkomst van deze test geeft ons een goed beeld van je mentale gezondheid. Aan de hand van de test kunnen we snel tot de kern komen.

In de praktijk merken we dat iemand al snel het predicaat ‘burn-out’ krijgt, maar dat er in de praktijk iets anders aan de hand is. Door een goede analyse te maken, is ons behandeltraject een stuk effectiever. Je krijgt de behandeling die bij je past.

Ons behandeltraject is erop gericht om binnen vijf gesprekken tot resultaat te komen. Deze gesprekken vinden doorgaans elke twee tot drie weken plaats. Onze ervaring is dat dit in de meeste gevallen voldoende is.

Naast de gesprekken krijg je ook ons werkboek ‘Gereedschap voor een goede mentale conditie’. Deze praktische gids staat boordevol waardevolle inzichten en tips vanuit onze jarenlange praktijkervaring. Door deze lessen toe te passen, voorkom je dat je weer terugvalt. 

Onze aanpak is erop gericht om je zo snel mogelijk te laten herstellen.

Aan het einde van het traject nemen we opnieuw de MindSign Check af. Met de uitkomst van deze test kunnen we concreet vaststellen welke progressie je hebt gemaakt.

In overleg met jou bepalen we wat er wordt teruggekoppeld aan je werkgever. In sommige gevallen komen we er in het traject achter, dat je misschien niet op de juiste plek zit. MindSign vindt het belangrijk om je werkgever te adviseren welke stappen zij kunnen zetten om bij te dragen aan jouw mentale gezondheid.

Onze gezamenlijke ambitie

  • Als je bij ons aangemeld wordt, starten we binnen een week het behandeltraject
  • Het verbeteren van jouw mentale conditie is ons uitgangspunt
  • We geven je handvatten om terugval te voorkomen

Waarmee kunnen we je helpen?

Je mentale gezondheid je grootste schat. Daarom is het goed van tijd tot tijd aandacht te besteden aan je mentale gezondheid. Loop je tegen je grenzen aan? Neem dan contact op met MindSign:

✆ 030 699 56 06
✉ info@mindsign.nl

Artikelen

Is het wel een burnout?

Is het wel een burn-out?

Wanneer ik over het algemeen mensen hoor praten over mentale klachten dan gaat het vaak over een burn-out. Niet alleen in de context van “het zal wel een burn-out zijn” als mensen benoemen dat een collega zich heeft ziek gemeld.

Lees verder »

Veelgestelde vragen

De MindSign Check speelt een belangrijke rol in ons behandelingsproces. Aan de hand van deze check krijgen we een betrouwbaar beeld van de mentale gezondheid van de desbetreffende persoon. De test is opgebouwd uit een vragenlijst. De uitkomsten van de MindSign Check worden met de medewerker doorgenomen en vormen de basis voor het verdere behandelplan.

We merken in het bedrijfsleven dat mensen maar al te vaak een beetje worden opgelapt, zonder dat de oorzaak van hun mentale problemen wordt aangepakt. Doordat we met de Mindsign Check eerst achter de kern van het probleem probeert te komen, kunnen we tot een effectief behandeltraject komen, dat vaak al na vijf gesprekken kan worden beëindigd.

MindSign ondersteunt bedrijven, arbodiensten en leidinggevenden om te werken aan een goede mentale conditie voor hun personeel. We worden allemaal geconfronteerd met medewerkers die niet tot hun recht komen. Ze hebben korte lontjes of zijn passief, hebben geen zin in hun werk of hebben burn-out gerelateerde klachten.

We zien in onze praktijk dat mensen die wekenlang thuis zitten, vaak sterk achteruit gaan met betrekking tot hun mentale conditie. In overleg met de werkgever of manager kiezen we voor een benadering waarbij de cliënt zo snel mogelijk weer op de werkvloer terugkeert. Zolang de medewerker voor een deel aan het werk blijft, ontstaat er geen afstand en hoeft de medewerker geen drempel te overwinnen om weer terug te komen.

Als er een nieuwe aanmelding bij ons binnenkomt, streven we ernaar om binnen 24 uur contact met elkaar te hebben om een afspraak te maken. De eerste afspraak, inclusief de MindSign Check, vindt over het algemeen binnen een week plaats.

Interesse in MindSign?

Hoe gaan wij om met COVID-19?