Long COVID Hersteltraject van MindSign

MindSign biedt begeleiding bij het omgaan met Long COVID. Long COVID heb je als je langdurig lichamelijke klachten houdt na een corona infectie, bijvoorbeeld vermoeidheid, kortademigheid, spierpijn en vergeetachtigheid. Long COVID (en ‘gewone’ COVID) brengen soms ook psychische problemen met zich mee, zoals frustratie, onzekerheid, angst en somberheid of depressie. We gaan samen aan de slag om zowel de lichamelijke als de mentale klachten te verminderen.

 

Meer energie overhouden

We beginnen met het opbouwen van meer energie. Dit doen we uiterst voorzichtig, omdat we weten dat je niet meer kunt vertrouwen op de signalen van je lichaam. Er is aandacht voor je slaapritme, je voedingspatroon en voor activiteiten waar je voldoening en plezier uithaalt.

Je mentale conditie opbouwen

Daarnaast begeleiden we je bij het werken aan je mentale conditie. Gevoelens van angst, onzekerheid, frustratie en somberheid zijn een logische reactie op de buitengewone situatie die je meemaakt. Vaak is er sprake geweest van isolatie en onduidelijkheid. Je hebt een kant van jezelf leren kennen, waarvan je niet wist dat die bestond en die je onzeker en angstig maakt.

Accepteren waar je nu staat

Je lichaam heeft je ‘in de steek gelaten’ en je zult moeten omgaan met het verlies van gezondheid en een langdurig herstelproces waarin je leven anders is dan het was. Accepteren dat het is zoals het is, is hier een belangrijk onderdeel van.

Belemmeringen verminderen

Ook cognitieve klachten zoals vergeetachtigheid, prikkelgevoeligheid, verminderde concentratie en/of brain fog nemen we mee. We kijken hoe je hiermee om kunt gaan, omdat ze onzekerheid en frustratie kunnen veroorzaken en je bij alledaagse handelingen kunnen belemmeren. Daarnaast geven we inzicht en advies om deze klachten te verminderen.

We stemmen het tempo van de behandeling af op de voortgang die je boekt. Herstellen van Long COVID is vaak een lang proces, het Hersteltraject daarvoor varieert van 5 tot 10 maanden.


Meer informatie

Neem contact met ons op als je meer informatie wilt. We helpen je graag.

Hoe gaan wij om met COVID-19?