Burn-out voorkomen

Burn-out voorkomen met de hulp van MindSign 

Een burn-out is vervelend voor de werknemer én het bedrijf. Zo brengt ziekteverzuim hoge kosten met zich mee, dalen de productiviteit en omzet, worden de overige werknemers belast met extra taken en kan de werksfeer verslechteren. Aangezien een burn-out voorkomen verstandiger is dan een burn-out oplossen, bieden we bij MindSign graag een traject op maat aan. Onze aanpak is gericht op het meten van de mentale gezondheid en het tijdig ondernemen van actie. Onze manier van werken is persoonlijk, betrokken en menselijk. Ons team vormt daarnaast een sparringspartner voor al je mentale vraagstukken.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

De MindSign Health Check is een grondige analyse van de mentale conditie van een medewerker. Dat is belangrijk en zeker nu, omdat veel van iedereen gevraagd wordt.

Heeft je medewerker mentale klachten? Ons deskundige team helpt hem of haar in maximaal 5 sessies aan een goede mentale conditie.

In deze één uur durende webinar leren je medewerkers hoe ze mentaal en fysiek fit kunnen blijven tijdens COVID-19. De webinar is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk!

Dit traject vindt helemaal online plaats en omvat preventieve zelfhulpmodules en consulten. Wie meer zorg nodig heeft, volgt een online behandeltraject.

Tijdens een MindSign Preventietraining leren we HR en leidinggevenden hoe ze mentale klachten bij medewerkers kunnen voorkomen door tijdig signalen op te vangen.

Een MindSign Powersessie van 1,5 uur helpt leidinggevenden om zelf in goede conditie te blijven, verzuim te voorkomen en het energieniveau van het team hoog te houden. 

Voorkomen burn-out door Mental Health Check

Het voorkomen van burn-out doen wij door een mentale health check uit te voeren bij alle medewerkers van het bedrijf of een afdeling. Dit kan telefonisch en is geheel anoniem. De medewerkers die mee willen doen (het is vrijblijvend) vullen digital een vragenlijst in en hebben vervolgens een persoonlijk analysegesprek die inzicht geeft in hoe er gescoord wordt. Wij geven alleen de scores qua percentage door aan de werkgever. Aan de hand van deze score kunnen we kijken aan welke punten gewerkt moet worden. Medewerkers die wel tegen een burn-out aan zitten, zullen wij advies geven. Indien de werknemer akkoord gaat, zullen we de werkgever inlichten. Naast dat je bij MindSign aan het juiste adres bent om een burn-out te voorkomen, bieden wij ook herstelprojecten aan voor werknemers met een burn-out.

Meer weten over burn-out voorkomen werknemers?

Wil je meer weten over een burn-out voorkomen werknemers? Lees dan verder op onze website of vraag online direct een vrijblijvende kennismaking aan. Tijdens dit gesprek vertellen we je graag meer over wie we zijn, hoe we te werk gaan en op welke manier we jou kunnen helpen. Online kun je ook direct een (zieke) medewerker aanmelden voor ons traject op maat. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via de telefoon of e-mail. Ons team staat klaar om je te helpen en op weg te helpen naar een gezonde mentale conditie.

Hoe gaan wij om met COVID-19?