Burn-out preventie

Burn-out preventie: belangrijk onderwerp binnen elk bedrijf

Burn-out preventie is een onderwerp waar elk bedrijf voldoende aandacht aan zou moeten besteden. Naast dat een burn-out voorkomen makkelijker is dan een burn-out oplossen, zijn burn-outs op de werkvloer een vervelend, grootschalig én kostbaar probleem. Zo gaat de productiviteit achteruit, moeten andere werknemers extra taken op zich nemen en ontstaat er meer stress en werkdruk op de werkvloer. Bij MindSign richten we ons volledig op het voorkomen van burn-outs en het bieden van persoonlijke hersteltrajecten voor zieke medewerkers. Onze aanpak is effectief, persoonlijk en betrokken, zowel voor de medewerker als voor de werkgever. Wij vormen hierdoor een fijne schakel tussen de twee partijen.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

Als leidinggevende kun je een grote rol spelen bij het voorkomen van verzuim. We leren je er graag alles over en zoomen zoveel mogelijk in op jouw situatie.

Om prettig te kunnen werken, heb je niet alleen vakkennis nodig, maar ook andere (soft) skills. Met de MindSign trainingen kunnen medewerkers zichzelf ontwikkelen.

Een fijne werksfeer is goud waard. Onze vertrouwenspersoon helpt je een sociaal veilige omgeving te houden of te krijgen.

Hoe groot is de kans op langdurig ziekteverzuim van jouw medewerker(s)? Bereken het met de MindSign Health Check.

Met dit platform vol zelfhulpmodules kunnen je medewerkers aan hun mentale conditie werken wanneer
het hen uitkomt. 

Met ons hersteltraject is je collega weer snel terug op de werkvloer. Ook geschikt om medewerkers met beginnende psychische problemen binnenboord te houden.

Hoe werkt onze preventie van burn-out?

De preventie burn-out begint met een algemene mentale health check. Door alle medewerkers een aantal vragen te stellen (dit kan telefonisch en duurt ongeveer een half uurtje) krijgen wij een goed beeld van de mentale gezondheid op de werkvloer. Wij bespreken vervolgens de situatie met de werkgever, zonder in te gaan op specifieke werkgevers. Hierdoor garanderen wij de privacy en discretie. Wij geven enkel een algemeen beeld en –aan de hand hiervan- advies op maat. Werknemers die een burn-out hebben of tegen een burn-out aan zitten bieden wij (indien gewenst) een traject op maat aan. uiteraard gaat dit alles in samenspraak met zowel de werknemer als de werkgever.

Vraag een kennismaking aan over burn-out preventie werknemers

Wil je meer informatie over burn-out preventie werknemers? Neem dan de tijd om verder te lezen op onze website. Hier lees je meer over onze werkwijze en ons deskundige team. Daarnaast kun je via de website direct een afspraak maken voor een kennismaking. Wij vertellen je tijdens een persoonlijk gesprek graag meer. Tot slot kun je online direct een (zieke) werknemer aanmelden voor ons traject en vind je onze contactgegevens. Voor vragen of meer informatie bereik je ons team via de telefoon of e-mail.

Hoe gaan wij om met COVID-19?