Burn-out preventie

Burn-out preventie: belangrijk onderwerp binnen elk bedrijf

Burn-out preventie is een onderwerp waar elk bedrijf voldoende aandacht aan zou moeten besteden. Naast dat een burn-out voorkomen makkelijker is dan een burn-out oplossen, zijn burn-outs op de werkvloer een vervelend, grootschalig én kostbaar probleem. Zo gaat de productiviteit achteruit, moeten andere werknemers extra taken op zich nemen en ontstaat er meer stress en werkdruk op de werkvloer. Bij MindSign richten we ons volledig op het voorkomen van burn-outs en het bieden van persoonlijke hersteltrajecten voor zieke medewerkers. Onze aanpak is effectief, persoonlijk en betrokken, zowel voor de medewerker als voor de werkgever. Wij vormen hierdoor een fijne schakel tussen de twee partijen.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

De MindSign Health Check is een grondige analyse van de mentale conditie van een medewerker. Dat is belangrijk en zeker nu, omdat veel van iedereen gevraagd wordt.

Heeft je medewerker mentale klachten? Ons deskundige team helpt hem of haar in maximaal 5 sessies aan een goede mentale conditie.

In deze één uur durende webinar leren je medewerkers hoe ze mentaal en fysiek fit kunnen blijven tijdens COVID-19. De webinar is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk!

Dit traject vindt helemaal online plaats en omvat preventieve zelfhulpmodules en consulten. Wie meer zorg nodig heeft, volgt een online behandeltraject.

Tijdens een MindSign Preventietraining leren we HR en leidinggevenden hoe ze mentale klachten bij medewerkers kunnen voorkomen door tijdig signalen op te vangen.

Een MindSign Powersessie van 1,5 uur helpt leidinggevenden om zelf in goede conditie te blijven, verzuim te voorkomen en het energieniveau van het team hoog te houden. 

Hoe werkt onze preventie van burn-out?

De preventie burn-out begint met een algemene mentale health check. Door alle medewerkers een aantal vragen te stellen (dit kan telefonisch en duurt ongeveer een half uurtje) krijgen wij een goed beeld van de mentale gezondheid op de werkvloer. Wij bespreken vervolgens de situatie met de werkgever, zonder in te gaan op specifieke werkgevers. Hierdoor garanderen wij de privacy en discretie. Wij geven enkel een algemeen beeld en –aan de hand hiervan- advies op maat. Werknemers die een burn-out hebben of tegen een burn-out aan zitten bieden wij (indien gewenst) een traject op maat aan. uiteraard gaat dit alles in samenspraak met zowel de werknemer als de werkgever.

Vraag een kennismaking aan over burn-out preventie werknemers

Wil je meer informatie over burn-out preventie werknemers? Neem dan de tijd om verder te lezen op onze website. Hier lees je meer over onze werkwijze en ons deskundige team. Daarnaast kun je via de website direct een afspraak maken voor een kennismaking. Wij vertellen je tijdens een persoonlijk gesprek graag meer. Tot slot kun je online direct een (zieke) werknemer aanmelden voor ons traject en vind je onze contactgegevens. Voor vragen of meer informatie bereik je ons team via de telefoon of e-mail.

Hoe gaan wij om met COVID-19?