Burn-out behandelen

Burn-out behandelen met een kort, doelgericht en effectief traject

Een burn-out behandelen kan op verschillende manieren. Uit onderzoek blijkt echter dat de meest effectieve manier om vooruitgang te boeken is door aan de slag te blijven. Door thuis te zitten, verbetert de situatie nauwelijks. Bij MindSign helpen we medewerkers met een burn-out graag vooruit. We kijken hierbij naar de mogelijkheden en zorgen er voor dat de samenwerking tussen de medewerker en de werkgever optimaal is. Zo weten alle partijen wat ze kunnen verwachten van het hersteltraject. Onze trajecten zijn kort, doelgericht en effectief. Wij streven bovendien naar een blijvend resultaat.

Neem vandaag nog contact op

  • Effectief in preventie & herstel
  • Duurzame resultaten

Samen werken aan preventie

Onderstaande diensten maken deel uit van een MindSign Preventieroute.

De MindSign Health Check is een grondige analyse van de mentale conditie van een medewerker. Dat is belangrijk en zeker nu, omdat veel van iedereen gevraagd wordt.

Heeft je medewerker mentale klachten? Ons deskundige team helpt hem of haar in maximaal 5 sessies aan een goede mentale conditie.

In deze één uur durende webinar leren je medewerkers hoe ze mentaal en fysiek fit kunnen blijven tijdens COVID-19. De webinar is leerzaam, maar ook inspirerend en leuk!

Dit traject vindt helemaal online plaats en omvat preventieve zelfhulpmodules en consulten. Wie meer zorg nodig heeft, volgt een online behandeltraject.

Tijdens een MindSign Preventietraining leren we HR en leidinggevenden hoe ze mentale klachten bij medewerkers kunnen voorkomen door tijdig signalen op te vangen.

Een MindSign Powersessie van 1,5 uur helpt leidinggevenden om zelf in goede conditie te blijven, verzuim te voorkomen en het energieniveau van het team hoog te houden. 

Burn-out behandeling: analyse, coaching/therapie en nazorg

Een burn-out behandeling begint met een MindSign Mental Health Check. Deze grondige analyse richt zich volledig op het mentale welzijn van de werknemer. Als we de situatie goed in kaart hebben gebracht, gaan we op zoek naar een passende vorm van coaching of therapie. We pakken hierdoor de kern van het probleem aan. Daarnaast werken we aan het cultiveren van het zelf herstellende vermogen en proberen we inzichtelijk te maken wat iemand nodig heeft om prettig en ontspannen te leven. Soms kunnen dit kleine aanpassingen zijn in het werkschema of binnen de functie, soms zal er worden gezocht naar een andere functie binnen het bedrijf.

Wil je meer weten over een burn-out behandelen werknemers?

Wil je meer weten over een burn-out behandelen werknemers? Lees dan verder op onze website of neem direct contact met ons op als je een vraag hebt. Je bereikt ons via de telefoon, e-mail of het contactformulier. Online kun je tevens direct een werknemer aanmelden voor ons traject. Mocht je direct willen weten hoe je burn-outs op de werkvloer kunt voorkomen en hoe je stress kunt verminderen? Bestel dan onze gratis whitepapers. De whitepapers staat vol met praktische tips en informatie over dit belangrijke onderwerp!

Hoe gaan wij om met COVID-19?