Het korte lontje van Mike

De 27-jarige Mike werd aangemeld wegens een kort lontje en energietekort. Hij was in de maanden daarvoor al regelmatig eerder naar huis gestuurd om bij te komen. Dat bleek maar weinig effect te hebben en zijn leidinggevende zag dat het bergafwaarts met hem ging. Zijn humeur werd slechter, hij overzag het werk niet en kwam ’s morgens al moe op het werk. Hoog tijd voor onze MindSign Check dus.

Lees verder »
Mentale klachten door verlies

Mentale klachten door verlies

In het leven krijgt iedereen weleens te maken met verlies. Zoals het verlies van een dierbare, je baan, gezondheid of vriendschap. Dit kan zodanig veel impact hebben, dat je in een situatie komt waarin je even niet meer verder kunt.

Lees verder »
MindSign - voor een positieve mentale verandering

Er was eens…

…een bevlogen hulpverlener die bij verschillende instanties werkte. Opvallend was dat in alle functies die zij vervulde ze het altijd anders deed dan haar collega’s.

Lees verder »
Is het wel een burnout?

Is het wel een burn-out?

Wanneer ik over het algemeen mensen hoor praten over mentale klachten dan gaat het vaak over een burn-out. Niet alleen in de context van “het zal wel een burn-out zijn” als mensen benoemen dat een collega zich heeft ziek gemeld.

Lees verder »
Werken als middel om beter te worden

Werken als middel om beter te worden?

Kun je je werk gebruiken als middel om te herstellen van mentale klachten? MindSign vindt van wel. Sterker nog: wij gebruiken het werk om het herstelproces zo duurzaam en snel mogelijk te laten verlopen. We hebben in de afgelopen tien jaar gezien dat het werkt.

Lees verder »

Hoe gaan wij om met COVID-19?