Verschil maken in vijf sessies

MindSign is gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van mentale klachten, zoals stress, burn-out, angst en depressie. Ons team bestaat uit GZ-psychologen en specialisten op het gebied van EMDR,  brainspotting, rouwtherapie en creatieve therapie.

We stemmen alles nauwkeurig af op wat een medewerker nodig heeft. Hieronder krijg je een indruk van hoe we dit aanpakken.

Als eerste hebben we telefonisch contact met de medewerker om kennis te maken en aan te geven dat we de MindSign Check voor hem of haar gaan klaarzetten. We maken direct een afspraak om de uitkomst van de check te bespreken. De medewerker ontvangt hiervan een bevestiging via e-mail.

De MindSign Check is een grondige test die een compleet beeld geeft van de mentale conditie van een medewerker. De check wordt via e-mail verstuurd zodat deze op een rustig moment ingevuld kan worden. Het invullen neemt zo’n vijftien minuten in beslag. Het gaat om ruim vijftig meerkeuzevragen die redelijk snel te doorlopen zijn.

Zodra de check ingevuld is, krijgen wij hier bericht van en gaan we de uitkomsten op een rijtje zetten. We zien duidelijk wat de klachten zijn en in welke mate de medewerker er last van heeft.

In het persoonlijke analysegesprek bespreken we met de medewerker de uitkomsten van de check en plaatsen we deze in het juiste perspectief. Samen gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaken en hoe we de klachten kunnen wegnemen.

Het traject wordt sessie voor sessie opgebouwd. Als eerste gaan we aan de kern van het probleem werken. Na iedere sessie maken we de balans op en bepalen we welke vervolgstap nodig is om verder herstel te bevorderen.

Na de vierde sessie doen we nogmaals de MindSign Check om te zien in hoeverre de mentale klachten zijn afgenomen. Deze resultaten nemen we mee in het vijfde gesprek waarin een Terugvalpreventieplan wordt opgesteld.

In de vijfde sessie bespreken we hoe terugval voorkomen kan worden. Hierdoor weet de medewerker goed wat zijn of haar persoonlijke waarschuwingssignalen zijn en op welke manier hij of zij dan kan ingrijpen.

De medewerker ontvangt dit persoonlijke terugvalpreventieplan in zijn of haar mailbox met het verzoek deze als laatste hoofdstuk aan het Mindsign Werkboek toe te voegen.

Tijdens het traject speelt ons uitgebreide werkboek een belangrijke rol. Met de tips, uitleg en opdrachten die daarin staan, werkt de medewerker ook tussen de sessies actief door aan herstel.

Zes weken na de vijfde sessie is er een afsluitend telefonisch contact met de medewerker. Hierin wordt besproken hoe het met de medewerker gaat en of er aandachtspunten zijn.

Onze trajecten zorgen voor een duurzaam resultaat. Dat het werkt, blijkt uit de resultaten. We hebben tot nu toe nog geen situaties van terugval bij onze cliënten gezien.

Waarmee kunnen we je helpen?

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van mentale gezondheid? Een samenwerking met MindSign biedt perspectief op snelle en blijvende resultaten. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

030 699 56 06
info@mindsign.nl

Hoe gaan wij om met COVID-19?