Verschil maken in vijf sessies

MindSign is gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van mentale klachten, zoals stress, burn-out, angst en depressie. Ons team bestaat uit GZ-psychologen en specialisten op het gebied van EMDR, rouwtherapie, creatieve therapie en brainspotting.

Voor het analysegesprek naar aanleiding van de MindSign Check is één sessie nodig. Als daarna een behandeltraject volgt, ronden we dit in maximaal vijf sessies af. We stemmen alles volledig af op wat een medewerker nodig heeft.

Hieronder krijg je een indruk van hoe een traject verloopt.

Als eerste hebben we telefonisch contact met de medewerker om kennis te maken en aan te geven dat we de MindSign Check voor hem of haar gaan klaarzetten. We maken direct een afspraak om de uitkomst van de check te bespreken. De medewerker ontvangt hiervan een bevestiging via e-mail.

De MindSign Check is een grondige test die een compleet beeld geeft van de mentale conditie van een medewerker. De check wordt via e-mail verstuurd zodat deze op een rustig moment ingevuld kan worden. Het invullen neemt zo’n vijftien minuten in beslag. Het gaat om ruim vijftig meerkeuzevragen die redelijk snel te doorlopen zijn.

Zodra de check ingevuld is, krijgen wij hier bericht van en gaan we de uitkomsten op een rijtje zetten. We zien duidelijk wat de klachten zijn en in welke mate de medewerker er last van heeft.

In het persoonlijke analysegesprek bespreken we met de medewerker de uitkomsten van de check en plaatsen we deze in het juiste perspectief. Samen gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaken en hoe we de klachten kunnen wegnemen.

Ons uitgebreide werkboek speelt een belangrijke rol in het vervolg van het traject. Met de tips, uitleg en opdrachten die daarin staan, werkt de medewerker ook tussen de sessies actief door aan herstel.

In de vijfde sessie bespreken we hoe terugval voorkomen kan worden. Hierdoor weet de medewerker goed wat zijn of haar persoonlijke waarschuwingssignalen zijn en op welke manier hij of zij dan kan ingrijpen. 

Onze trajecten zorgen voor een duurzaam resultaat. Dat het werkt, blijkt uit de resultaten. We hebben tot nu toe nog geen situaties van terugval bij onze cliënten gezien.

Waarmee kunnen we je helpen?

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van mentale gezondheid? Een samenwerking met MindSign biedt perspectief op snelle en blijvende resultaten. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

030 699 56 06
info@mindsign.nl

Hoe gaan wij om met COVID-19?